У Порошенка закликають суспільного мовника організувати телеуроки для школярів

У Порошенка закликають суспільного мовника організувати телеуроки для школярів
Навчання не має зупинятися надовго, адже школярам потім доведеться наздоганяти всю програму 

На період карантину діти мають отримувати знання, щоб не відставати від шкільної програми

У політсилі «Європейська солідарність» закликають уряд, Міністерство освіти та НСТУ організувати проведення телевізійних уроків для українських школярів, які опинилися на такому тривалому карантині. У повідомленні зазначається, що дистанційне навчання відбувається неефективно.

«Діти вдома залишаються сам на сам зі своїми проблемами в навчанні, бо просто отримують завдання і мають його якось виконати. Діти, а особливо школярі молодших класів, повинні отримати кваліфіковане роз’яснення шкільного матеріалу для того, щоб розуміти – як вони мають виконувати завдання. Звісно, батьки можуть допомагати їм у цьому, але це не так ефективно, як заняття з професіоналом», - йдеться в повідомленні.

Особливо критичною є ситуація з цьогорічними випускниками, які мають готуватися до ЗНО.

«Жодних роз’яснень, доступного і зрозумілого викладення матеріалу немає. Критичною є ситуація у сільській місцевості – діджиталізація не діє, коли немає інтернету», - наголошують в «ЄС».

«Європейська солідарність» закликає національного суспільного мовника виділити ефірний час для проведення телевізійних уроків і дати дітям можливість навчатися. Вважаємо, що уряд і Міністерство освіти мають разом з НСТУ організувати і сформувати щоденну телевізійну програму для навчання дітей, а також провести чітку, повномаштабну інформаційну кампанію та роз’яснити батькам про час і предмети таких уроків», - йдеться у заяві.

Зазначимо, що для столичних школярів відеоуроки проводяться. Нагадаємо, що за ініціативи київської мерії і Департаменту освіти КМДА у зв'язку з карантином стартував освітній проект «Відкритий урок». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: