Посольство України у Польщі засудило мітинг націоналістів у Варшаві

Посольство України у Польщі засудило мітинг націоналістів у Варшаві
Прапори України та Польщі

Польські націоналісти розпалюють нетерпимість та діють на користь Кремля, вважають в посольстві України

Посольство України в Республіці Польща засудило маніфестацію польських націоналістичних організацій, які 19 березня у Варшаві організували антиукраїнський мітинг.

Про йдеться в офіційній заяві посольства.

Зазначається, що окремі польські націоналістичні організації зібралися біля посольства у Варшаві і виголошували антиукраїнську пропаганду.

«Свідомо чи несвідомо, але своїми діями і висловлюваннями вони розпалюють нетерпимість, діють на користь Кремля, в імперській політиці якого немає місця для існування ані вільної України, ані вільної Польщі та демократичної Європи», - йдеться у заяві.

Також відомство подякувало громадянам Польщі, котрі в цей день прийшли до посольства, щоб на противагу націоналістичній риториці висловити солідарність з Україною і українським народом під гаслом «За гідність Вашу і Нашу!».

Нагадаємо, польські націоналісти у понеділок спалили портрети Степана Бандери та Романа Шухевича, а посол Сейму Польщі потоптався по червоно-чорному прапору зі словами «це бандерівська ганчірка».

Раніше у Міністерстві закордонних справ України заявили, що обов'язок перед жертвами конфліктів минулого закликає Україну і  Польщу до критичного і конструктивного діалогу, а не до взаємних звинувачень.

Читайте також матеріал: Польські «скрепи». Післямова до форуму «Європа-Україна» у Жешуві

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: