Новий глава комітету зі свободи слова засудив журналістів, які підглядають у телефони депутатів

Новий глава комітету зі свободи слова засудив журналістів, які підглядають у телефони депутатів
Нардеп у сесійній залі дивиться Comedy club
фото: 1News

«У нас є повна дегуманізація держчиновників. Така журналістика мені не подобається»

Журналісти не мають дегуманізувати народних депутатів та гіперболізувати їхній побут, роблячи з цього новини. Про це в інтерв’ю руху «Чесно» для «Главкома» заявив новий глава комітету зі свободи слова Ярослав Юрчишин.

«Коли людина, умовно кажучи, обирає матрац, на якому буде займатися коханням з коханою людиною. Коли відбувається гіперболізація дрібниць і дегуманізація самої людини. Чому за політичну діяльність мають страждати діти чи дружина політика? У нас є повна дегуманізація держчиновників. Така журналістика мені не подобається», – пояснив глава комітету зі свободи.

Як зазначив нардеп, журналістам не потрібно перетворювати весь інформаційний простір на «жовту пресу». «Наша функція зараз – знайти баланс між безпекою і доступом в усіх напрямках. Я максимально сприятиму роботі журналістів, які пишуть про смисли, про якість суспільних відносин та свободу слова. Але я навряд чи буду допомагати в тому, щоб нівелювати людей за те, що вони просто обіймають посади», – каже Юрчишин.

Нагадаємо, Верховна Рада України обрала головою Комітету з питань свободи слова представника фракції «Голос» Ярослава Юрчишина.

Раніше новопризначений голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що ефективність національного телемарафону на сьогодні – під питанням.

До слова, першими кроками на посаді головою комітету з питань свободи слова нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин бачить зустріч з об'єднаннями журналістів, перезапуск Експертної ради та підготовку кроків спільно з журналістськими середовищами на кількох напрямках.

Читайте також: Ярослав Юрчишин: У нас повна дегуманізація чиновників. Така журналістика мені не подобається

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: