ЗСУ контратакували поблизу Авдіївки – ISW

ЗСУ контратакували поблизу Авдіївки – ISW
фото: Генштаб ЗСУ

Українська армія продовжує бойові дії на лівому березі Херсонщини

Українські війська продовжують вести обмежені контрнаступальні операції в Запорізькій області. ЗСУ контратакували поблизу Авдіївки. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Просування українських військ

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські штурми біля Синьківки, Петропавлівки, Стельмахівки, Торського та Серебрянського лісу.

Речник командування ЗСУ підполковник Володимир Фітьо повідомив, що окупанти дещо знизили інтенсивність обстрілів на Куп’янському та Лиманському напрямках, а на Лиманському напрямку російські війська перегруповуються. Фітьо додав, що російська армія має великий запас бомб, якими наносить удари на лінії фронту Куп’янськ-Лиман.

Повідомляється, що російські війська 1 грудня продовжили наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна і нещодавно просунулися на північний схід від Куп'янська. Український військовий оглядач Костянтин Машовець стверджував, що російські війська тактично наступали на захід і південь від Кремінної.

Росіяни продовжували наступальні операції поблизу Бахмута, але не досягли успіхів. Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські сили захопили невизначені позиції на північ від Богданівки, на північний схід від Хромового та на північ від Курдюмівки.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Володимир Фітьо заявив, що російські війська активізували операції на всьому східному фронті. 

1 грудня українські війська продовжили контратаки поблизу Бахмута. Машовець стверджував, що українські війська відтіснили російські війська з позицій на північ від Хромового та на схід від Кліщіївки.

Російські війська 1 грудня продовжили наступальні дії під Авдіївкою та повідомляється, що просунулися на схід і південний схід від Степового. Машовець стверджував, що українські сили контратакували та відбили невизначені позиції поблизу Авдіївки.

Зазначається. що російські війська провели невдалий штурм поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки.

Російські та українські джерела відзначали загальну відсутність активності в районі кордону Донецько-Запорізької області 1 грудня. Росіяни здійснили невдалі контратаки в західній Запорізькій області.

Українські війська продовжували обмежені контрнаступальні операції в західній Запорізькій області, та ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

ЗСУ продовжували бойові дії на лівому березі Херсонської області. Українські війська зберігають позиції на східному березі річки Дніпро. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Волонтери розмальовують лопати, щоби підняти настрій бійцям. Ті у відповідь влаштовують фотосесії
«Лише на фронті солдат розуміє, як важливо мати хорошу лопату» Ті, хто примножують силу
На території Росії продовжується крупновузлова зборка дронів (з іноземних деталей) і певна кількість власного виробництва
Розвідка повідомила, скільки Росія виробляє дронів
ЗСУ продовжили наземні операції на лівому березі Херсонщини: аналіз ISW
ЗСУ продовжили наземні операції на лівому березі Херсонщини: аналіз ISW
Президент України Володимир Зеленський
Зеленський: Україна опинилася у центрі глобальних ризиків Третьої світової війни
Що заважає РФ розпочати третю хвилю штурму Авдіївки: роз’яснення мера міста
Що заважає РФ розпочати третю хвилю штурму Авдіївки: роз’яснення мера міста
Перші години після підриву Каховської ГЕС
Деякі села Херсонщини стали безлюдними
Армія РФ поцілила у багатоквартирний житловий будинок
Удар по Селидовому: рятувальники дістали з-під завалів тіла ще двох загиблих
Артилерія противника вдарила по Невському та Білогорівці
РФ вдарила по Нікопольщині, обстріляли ракетами Сумщини з гелікоптера: ситуація в регіонах
Всиновлення українських дітей у РФ: омбудсмен розкрив цинічний план окупантів
Всиновлення українських дітей у РФ: омбудсмен розкрив цинічний план окупантів
Дата публікації новини: