Штурм Ради, евакуація дипломатів, військові вивчають британську зброю. 25 січня за хвилину

Штурм Ради, евакуація дипломатів, військові вивчають британську зброю. 25 січня за хвилину
Спроба штурму парламенту не увінчалася успіхом
фото: скріншот з відео

Пальне подорожчало втретє за місяць, уряд провів позачергове засідання, В Україну прибув літак з новою партією військової допомоги від США

ФОПи намагалися штурмувати будівлю Верховної Ради

25 січня, у Києві під Верховною Радою люди вийшли на мітинг. Учасники акції, більшість з яких – фізичні особи-підприємці та члени їхніх родин – вимагали від депутатів ухвалити законопроєкт № 5866-1, спрямований на захист спрощеної системи оподаткування.

Згодом біля будівлі Ради відбулися сутички між протестувальниками та поліцією.

Пізніше протестувальники здійснили спробу прорватися до будівлі парламенту. В результаті поліція затримала понад 10 учасників акції.

Через спробу штурму з будівлі Верховної Ради евакуювали народних депутатів.

ЗМІ: Канада наказала членам родин дипломатів покинути Україну

Наразі лише чотири держави повідомили МЗС України про наміри здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників або дозволити їм добровільно залишити українську територію.

Пізніше впродовж дня з’явилася інформація, що влада Канади наказала членам родин дипломатичних співробітників, які перебувають в Україні, покинути країну. Зазначається, що відповідне рішення з'явилося після того, як США, Велика Британія, Німеччина і Австралія оголосили про аналогічні кроки на тлі побоювання, що російський президент Володимир Путін може незабаром віддати наказ здійснити вторгнення в Україну.

Військові розпочали навчання з новою британською зброєю

25 січня у Львівській області розпочались військові навчання із застосування нового протитанкового ракетного комплексу Nlaw, яке передала Велика Британія. Навчання проводять інструктори британської місії Orbital. Заняття проводять у 184 Навчальному центрі Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Пальне подорожчало втретє за місяць. Водіям оголосили нову вартість бензину та дизелю

Лише за перший місяць 2022 року пальне в Україні встигло подорожчати тричі.

Цього разу уряд, який з минулого року регулює ціни на пальне, дозволив підняти цінник:

  • на бензин А-95 – до 34,25 грн/л;
  • на дизельне пальне – до 33,84 грн/л.

Уряд провів позачергове засідання: розглянули два питання

Кабінет міністрів України 24 січня провів позачергове засідання. Під час нього міністри розглянули дві постанови:

  • Прийнято розпорядження подати на ратифікацію Верховною радою угоду між урядами України, Британії та Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-морських сил Збройних сил України.
  • Внесено зміни у порядок призначення голів деяких державних адміністрацій.

В Україну прибув літак з новою партією військової допомоги від США

До Міжнародного аеропорту «Бориспіль» у вівторок по обіді прибула нова партія технічної допомоги від США для Збройних сил України. Партію зустріли представники Міноборони та посольства США. У пакеті сучасне обладнання і боєприпаси оборонного призначення.

МОК відреагував на волання росіян через мовні й етичні правила поведінки українців на Олімпіаді

В Росії не можуть заспокоїтися через рекомендації Мінмолодьспорту нашим олімпійцям давати інтерв’ю українською мовою й уникати провокацій з боку представників країни-окупанта, коли ті будуть лізти фотографуватися. На їхні волання відреагували в Міжнародному олімпійському комітеті. Там РБК пояснили, що Національні олімпійські комітети мають право затверджувати свої правила, якщо вони не суперечать Олімпійській хартії.

Читайте також матеріали «Главкома»:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: