Коронавірус. Чи можна заразитися Covid-19 в морі, річці та басейні

Коронавірус. Чи можна заразитися Covid-19 в морі, річці та басейні
Загроза зараження йде не від води, головним каналом зараження є респіраторні виділення людей, тому необхідно на пляжах дотримуватися спеціальної дистанції, - науковці

Коронавірусом не можна заразитися під час купання, - науковці

Вища рада з наукових досліджень Іспанії (CSIC) стверджує, що коронавірусом не можна заразитися під час купання в морі, річці або басейні, бо солона вода і сонячне ультрафіолетове випромінювання перешкоджають поширенню хвороби.

Науковці зазначають, що у басейнах людей від хвороби захищає хлорування води.

«Головне - підтримувати правильний рівень хлору в воді. Водночас рекомендується прийняти душ до і після басейну, а також дотримуватися необхідних заходів гігієни і безпеки при відвідуванні громадських місць», - зазначають вчені.

Також іспанські науковці говорять, що сауни і парові лазні теж вважаються безпечними, оскільки в них постійно висока температура (вище 60 градусів), що згубна для Covid-19.

Щодо річок, то науковці відзначають, що через течію ризик зараження мінімальний.

«Загроза зараження йде не від води. Головним каналом зараження є респіраторні виділення людей, тому необхідно на пляжах, так само як і в громадських місцях, дотримуватися спеціальної дистанції і уникати великого скупчення людей», - наголошують дослідники.

Нагадаємо, станом на 13 травня в Україні зафіксовано 402 нових випадків захворювання на Covid-19. Із них - 25 дітей та 94 медичних працівників. До лікарень було госпіталізовано 174 особи. Померло від коронавірусу минулої доби 14 людей. При цьому, наголошують у МОЗ, минулої доби одужала рекордна кількість пацієнтів - 343.

Загалом від початку пандемії на коронавірус в Україні захворіло 16425 людей. Одужали за весь час 3716 пацієнтів, померли - 439 хворих. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%).

У світі станом на ранок 13 травня на Covid-19 захворіли 4 342 453 осіб, з них – 292 893 людини померли, 1 602 443 – одужали. За даними Worldometer, у трійку лідерів за кількістю хворих входять США (1 408 636 осіб), Іспанія (269 520) та РФ (232 243). На четвертому місці – Велика Британія (226 463).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: