Ярина Ключковська Фахівець з комунікацій, викладач Львівської бізнес-школи

Як Росія перевіряє українське суспільство на солідарність

Графік, який показує, коли варто обмежити споживання електроенергії
фото: Укренерго

Маємо підлаштуватись під нові реалії: прати вночі, мити посуд руками та вмикати мінімальну кількість світла ввечері

Бачу з вікна, що багато людей не вмикають світла вечорами. І згадую притчу про рай і пекло – там стояли столи, які ломилися від наїдків, і кожній людині до руки була прив‘язана ложка з довжеленною ручкою. У пеклі люди мучилися голодом – нікому не вдавалося дістати тією ложкою собі до рота. У раю всі були нагодовані: люди клали їжу не собі в рот, а іншим людям.

Рускі б‘ють по енергетиці – і це перевірка нашому суспільству на солідарність та емпатію. Темні вікна вечорами говорять: поки що проходимо її на «дуже добре» – треба не здутися і не здатися.

Я не проти вимити посуд руками, щоб не вмикати посудомийку. Не проти посидіти ввечері при світлі екрана, без додаткової ілюмінації. Носити те, що не потребує прасування. Прати вночі. І поки осінь тішить нас такими днями, як сьогодні, обійдемося без теплої підлоги. Я щаслива, що навколо мене багато людей, які теж готові до незручностей заради виживання всіх.

І я така вдячна усім працівникам енергетичних компаній і комунальних служб, які у неймовірні строки відновлюють і підтримують роботу всіх систем!

«Укренерго» зробили корисну картинку. Я розмістила її в чаті свого будинку і закликаю кожного зробити те саме.

Як Росія перевіряє українське суспільство на солідарність фото 1
Читайте також: Ситуація критична. Банкова закликала готуватися до відключення світла й води
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: