Сергій Борщевський Поет, перекладач, дипломат

Бойові гниди російської дипломатії

Небензя вкотре розсмішив світове співтовариство

Випадок Росії – унікальний як прояв заразної шизофренії, що передається від верхівки до широких мас суспільства

Раптом хутко мчить згори

Крихітний комарик,

І в руці його горить

Крихітний ліхтарик.

(Корній Чуковський «Муха-цокотуха»)

Вустами свого представника в ООН Росія вкотре розсмішила світове співтовариство.

«Відомо про запатентований у США дрон, здатний поширювати бойових комарів, заражених небезпечними вірусами. Все це викликає побоювання в Росії. Такий безпілотник транспортує в заданий район контейнер з великою кількістю комарів – переносників інфекцій і вивільняє їх. При укусі комарі інфікують атакованих людей збудниками особливо небезпечних захворювань», – не змигнувши оком, поділився нісенітницею на засіданні Ради Безпеки Васілій Небензя, – і додав, що заражені таким чином російські військові не могли б виконувати завдання.

Звісно, Небензя не сам це вигадав, а виконував доручення з Москви. Немарно ж на сторінці МЗС РФ синхронно з його виступом у Нью-Йорку з'явилося офіційне повідомлення зовнішньо-політичного відомства країни-агресора:

«В ході спеціальної військової операції одержані свідчення та матеріали, що проливають світло на справжній характер військово-біологічної діяльності США на українській території. Вивчення зазначених матеріалів вказує на недотримання американською та українською сторонами положень Конвенції про заборону розробки, виробництва і накопичення запасів бактеріологічної (біологічної) і токсичної зброї та про їхнє знищення...»

Отакої. З хворої голови на здорову. А що хворих голів у московського змія багато, маячню поширили посольства та представництва РФ за кордоном. Одне слово, до відомих раніше «доказів» убивств в Україні снігурів, чиє пір'я природа забарвила в кольори російського прапора, відомство Сєргєя Лаврова додало нові. Полку бойових кіз, гусаків та бджіл прибуло.

Як відомо, шизофренія – це психічний розлад, що характеризується погіршенням сприйняття реальності та соціальною дисфункцією. Часто захворювання супроводжується злочинною активністю та небезпечною для оточуючих агресивною поведінкою.

Усе це відомо. Випадок Росії унікальний як прояв заразної шизофренії, що передається від верхівки до широких мас суспільства:

                   І бродять без дороги

                   Слони і носороги,

                   І кожен з них питає:

                   Що ж лікаря немає?

                  (Корній Чуковський «Айболить»)

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: