Остап Дроздов Журналіст

Як перемогти терор Росії

Окупанти хочуть залякати українців
фото з відкритих джерел

Ми ведемо війну, а вони – терор. У війні перемагає сильніший. У терорі – зліший

Бій без правил – це стихія Росії. В сутичці з терором головним є не регламент, не лінійна логіка, не співвідношення сил, не пропорція видів летальної зброї. Максимальна шкода, катастрофізм наслідків і вища мета – це те, чим мотивується терорист, і це про РФ.

Коли ми читаємо передапокаліптичні новини з Каховської дамби, то мусимо розуміти, що ми інертно дивимся на війну крізь призму лютого-місяця й своїх територій. А все вже давно вище. Поточні воєнні успіхи чи неуспіхи впираються в терор із вибухівкою на дамбі чи в реакторі. Запрошення до бою без правил, яке РФ кинула світу, тепер має виразно есхатологічний вимір.

Зло, яке почало обростати тегеранами й пхеньянами, виводить наш локальний опір на значно інший щабель: хто підніме меч, той від меча загине.

Всяке зло активізовує свою кінчину. Але воно перемагається не добром, не вервицями, не акафістами до Пресвятої Богородиці. Зло перемагається мечем месника й знищенням. Терор перемагається антитерором, тобто тим самим інструментарієм, тільки анти-.

Нема шансів зупинити це беспредєльне божевілля, не маючи глобального рішення стосовно усунення терориста. Якщо своє безсилля хтось і хоче конвертувати в молитви, то раджу молитися за форс-мажор. Без нього вже ніяк.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: