Остап Дроздов Журналіст

Азаров у порівнянні з Яценюком – аматор

Журнал RIA Львів поцікавився моєю думкою про бюджет

Журнал RIA Львів поцікавився моєю думкою про бюджет. І я зловив себе на думці, що в нас повністю спотворений підхід до самої філософії бюджету. Ми помилково думаємо, що бюджет – це сукупний котел, в який треба безповортно втопити свої податки і забути, як про страшний сон.

А насправді бюджет – це наша інвестиція в самих себе, і ця інвестиція передбачає повернення з надлишком. Кожен, хто платить податки, повинен отримувати від держави якісну й вигідну зворотку. Інакше ми – лохи, а вона – паразит.

Узагалі нема сенсу платити податки – якщо вони не вертаються якісними державними послугами, сервісом і безпекою. Це давно зрозуміли наші люди. Тому завдання «намахати державу», «щось-там мінімізувати» є справою честі кожної розумної людини, яка усвідомила, що своїми податками вона підгодовує монстра, який її же й поїдає й виламує руки.

Хто платить, той замовляє музику. Цікава музика гратиме для платника податків у 2015 році. Яценюк у декілька разів збільшив податковий тиск на свій народ – і водночас забрав від нього бодай примарні шанси отримати якісь вигоди від бюджету. Громадянин буде пахати на державу – а взамін держава скасувала більшість своїх обов’язків, які вона несе перед громадянином. Ви, шановні, платіть податки і тарифи – і при цьому вам не бачити ні підвищення пенсій, ні стипендій, ні безкоштовних підручників у школах, ні податкових пільг для культурних галузей, ні росту зарплат, ні доступного кредитування тощо.

Самозваний «уряд камікадзе» нагнув платників податків у відому позу. Азаров у порівнянні з Яценюком – аматор. Ще трошки – і державу, яка напосілася на людину і махає їй ручкою вслід, пошлють гуляти лісом. Бо патріот – не значить ідіот. Усі ж бачать: попросивши країну піднатужитися в частині наповнення бюджету, ніяк не постраждав кошторис Адміністрації президента, Верховної ради, ДУСі тощо.

Народ поставлено на грань податковоплатіжної спроможності. Бути чесним – невигідно і збитково. Ми всі щось винні державі – в односторонньому порядку. Так нечесно. Тому дрібний та середній бізнес, який «щось-там мінімізовує», - апріорі правий. Бо весь світ базується на простих істинах. Більше податків – кращий добробут. Більше податків – більше уваги і послуг від держави. Більше податків – більше вигоди від життя у своїй країні. Якщо всього цього нема, то бюджет-2015 є різновидом рекету, коли в тебе просто відбирають зароблене.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: