Остап Дроздов Журналіст

Як співіснувати поруч із таким монстром

Мій улюблений журнал "Країна" поставив цікаве питання: "Коли Росія перестане бути ворогом України". Треба було вкластися в кілька абзациків. Хоча, відповідаючи на це питання, я можу вкластися в одне слово - НІКОЛИ

Мій улюблений журнал "Країна" поставив цікаве питання: "Коли Росія перестане бути ворогом України". Треба було вкластися в кілька абзациків. Хоча, відповідаючи на це питання, я можу вкластися в одне слово - НІКОЛИ.

Принаймні за нашого з вами життя цього не станеться. Для того, щоб Росія перестала бути ворогом України, вона повинна перестати бути Росією. А отже, начисто перезаснувати весь свій світогляд і міфологію. Я не бачу жодних передумов для цього.

Ми приречені мати по сусідству ворога, який до кінця свого існування не визнаватиме європейської природи України, який завжди буде вважати державність України якимось непорозумінням і який завжди розцінюватиме Україну як обов’язковий елемент русского міра. Зневага до України і українців, на жаль, глибоко вкорінена в російське суспільство. Тому я твердо стою на позиції, що наші вороги – це не лише Росія як государство, але й росіяни як народ. Тому що 80% цього народу рішуче підтримують загарбницькі дії Путіна і не соромляться демонструвати зневагу до суверенної України. Їхня позиція – цілком щира, і не варто тут списувати на пропаганду. Ні, ми маємо 100-мільйонного сусіда-злочинця.

Після всього того, що дозволила собі Росія стосовно мирної України, у нас немає морального права на примирення. Це не ми почали війну. Путін зробив усе для того, аби в Україні народжувалися цілі покоління українців, які будуть щиро ненавидіти Росію і чимдалі втікати від русского міра. У національному характері майбутніх українців неодмінно з’явиться така риса, як русофобія, яка виражатиметься і в активному троллінгу всього російського, і в не менш активному відмежуванню від цієї чорної діри цивілізації. Перебувати в російській орбіті дуже скоро стане моветоном, ознакою поганого смаку і навіть різновидом громадянської зради.

Мої рецепти, як співіснувати поруч із таким дебільним монстром, як Росія, будуть дуже прості. У всьому – від дрібно-побутових до глобальних речей – ми повинні демонструвати свою якісну кращість від Росії. Найкраще покарання для ворога – це щасливе життя йому на зло. Чого усім і бажаю.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: