Остап Дроздов Журналіст

Опозиційна трійка. Що маємо у сухому підсумку?

Розмовляв із товаришем, який зараз ночує на Майдані.

Приходив учора Яценюк. Хотів дізнатися, що буде, якщо він очолить уряд. Люди сказали майже дослівно, що його закопають живцем. Арсеній Петрович пішов із Майдану вкрай пригніченим і розгубленим. Я думаю, питання його прем’єрства вирішене. Він буде прем’єром. Тому що він – політик, який навіть речення «якщо куля в лоб, то куля в лоб» сприймає суто технологічно. «Батьківщина» його злила, тож йому треба зачепитися бодай за щось.

Важливий нюанс: ніхто із троєцарів НЕ ВІРИТЬ у свою перемогу. Навіть якщо будуть дострокові

вибори президента, вони не переможуть. Тому що Кличка стовідсотково знімуть із виборів цілком законно, Тягнибок уже фактично про все домовився, а Яценюк уже не гравець. Окрім того, Портнов дуже предметно пояснив кожному, скільки років світить їм у разі виходу з-під контролю.

Що маємо в сухому залишку? Кличко – збитий пілот, він отримає гарантії свого президентства на 2020 рік. Яценюк може забути про престол. «Найбільшому радикалу» пообіцяють двох-трьох губернаторів (яких Пупс назве) + митниця. Як завжди, кинуть. І компенсують це повномасштабним фінансуванням виборчої кампанії. З наперед відомим результатом.

Тут треба розуміти, якими є стосунки троєцарів із Януковичем. Для Януковича вони – зрадники. Бо кожен із них на різних етапах мав фінансові стосунки з командою Януковича. Отже, теперішня їхня поведінка розцінюється як підле віроломство. За це немає прощення – так гласить межигірська етика. І вони про це знають. Вони фізіологічно бояться Януковича. І небезпідставно. Вони відчувають провину.

Якби мене запитали про оптимальний сценарій, я скажу так: оптимального – немає. Президентом може стати лише Янукович і Порошенко. Всі інші – гравці проти них обох. Пряма креатура Майдану ніколи не переможе. Єдиного кандидата від опозиції не буде, бо за це заплатять. Ситуацію може переламати хіба що форс-мажор (падіння вертольоту з тілом на борту

чи щось таке). Це з розряду кольорових снів.

Усі викладені судження – суб’єктивні. Буду щасливий помилитися.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: