Андрій Коболєв Голова правління НАК «Нафтогаз України»

Чи зможе Молдова купляти в України реверсний газ?

Співпраця з Молдовою дозволить додатково завантажити наші сховища та потужності газотранспортної системи

ЗМІ активно цитують прем’єра Молдови Маю Санду щодо можливих закупівель газу з ЄС через Україну. Ми дійсно ініціювали та ведемо переговори про таку співпрацю, сподіваємося на їх плідне завершення.

Імпорт з Європи для Молдови – це вигідні ціни та вільний вибір постачальника. Використання українських сховищ гарантує енергетичну безпеку нашого сусіда, захистить його від непередбачуваної та політично вмотивованої поведінки Газпрому. Для України – це також цікава перспектива. Співпраця з Молдовою дозволить додатково завантажити наші сховища та потужності газотранспортної системи.

Основне завдання, яке наразі необхідно вирішити – це підписати угоди між операторами ГТС наших країн про взаємодію у всіх точках з’єднання у відповідності до європейських правил.

Йдеться про співпрацю, від якої в рівній мірі виграють обидві сторони – відтак, є високі шанси досягти згоди з усіх питань вже у найближчій перспективі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: