Артем Худолєєв Спортивний оглядач

Хто впливовіший в українському спорті?

Чия позиція все ж має стати офіційною для всього українського спорту?

Мінспорту забороняє українцям змагатися з росіянками і білорусками, а Офіс президента вітає наших спортсменів за перемоги над представниками ворожих країни

Офіційна сторінка ініціативи президента України Володимира Зеленського United24 привітала тенісистку та амбасадорку цього проєкту Еліну Світоліну з виходом до ¼ фіналу Roland Garros. Нагадаємо, для цього Еліна перемогла відразу двох росіянок – Анну Блінкову та Дар’ю Касаткіну. Наступною ж її суперницею стане ще одна представниця країни-терористки – білоруска Арина Сабаленка.

У той же час, Міністерство молоді та спорту, яке очолює Вадим Гутцайт, фактично забороняє брати участь українцям в змаганнях, де є росіяни і білоруси. Дійшло навіть до погроз від Мінмолодьспорту залучити СБУ до боротьби з українськими спортсменами та федераціями, які все ж поїдуть на такі змагання.

Дзюдоїсти і тхеквондисти, наприклад, змушені були пропустити головні змагання року – Чемпіонати світу. Наші спортсмени втратили можливість заробити важливі рейтингові бали, яких у майбутньому може не вистачить для того, щоб потрапити на Олімпіаду в Парижі.

Більше того, українці і далі продовжують пропускати змагання. Ті ж дзюдоїсти минулого тижня не поїхали на турнір категорії Grand Prix у Душанбе.

Маємо дивну ситуацію: одних спортсменів державні мужі вітають за перемоги над росіянами, іншим – погрожують дискваліфікаціями і забороняють змагатися.

Перемоги наших тенісисток на Roland Garros змусили весь спортивний світ ще раз говорити про Україну, російську агресію. Слова наших дівчат про війну цитували десятки міжнародних ЗМІ.

Виникає кілька запитань.

Чому ж іншим нашим спортсменам не можна теж їздити на подібні змагання, щоб прославляти Україну і таким чином привертати увагу до російської агресії?

І чия позиція все ж має стати офіційною для всього українського спорту. Міністра спорту і очільника НОК Гутцайта, який забороняє перемагати українцям росіян і білорусів, чи президента Зеленського, амбасадоркою ініціативи якого є Еліна Світоліна, яка змагається і перемагає росіянок та білорусок?

Читайте також
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: