Військова допомога Україні: уряд Латвії ухвалив важливе рішення

Військова допомога Україні: уряд Латвії ухвалив важливе рішення
Уряд Латвії кілька разів на закритих засіданнях ухвалював рішення про надання допомоги Україні
фото з відкритих джерел

Загалом Латвія уже надала Україні військову підтримку на суму понад 200 млн євро

У четвер, 28 липня, уряд Латвії підтримав пропозицію міністерства оборони щодо надання додаткової військової підтримки Україні. Про це повідомив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс, передає Delfi.

У міністерстві не прокоментували, яку саме підтримку буде надано українцям.

Зазначимо, для ухвалення цього рішення було скликано закрите позачергове засідання уряду.

Як відомо, з моменту вторгнення Росії в Україну уряд Латвії кілька разів на закритих засіданнях ухвалював рішення про надання різної допомоги Збройним силам України.

Загалом Латвія надала Україні військову підтримку на суму понад 200 млн євро, надавши зброю та індивідуальне спорядження, безпілотні літальні апарати, сухі пайки, боєприпаси, протитанкову зброю та зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Нагадаємо, у квітні президент Латвії Егілс Левітс повідомив, що його країна віддала на озброєння України вже третину свого оборонного бюджету. Він закликав інші країни також долучитися до допомоги. Егілс Левітс наголосив, що Україні потрібна збройна та військова допомога, щоб протистояти російським окупантам.

Раніше повідомлялося, що Латвія розгорнула іспанські ракетні комплекси, аби захистити Балтійський регіон від росіян.

До слова, міністерство оборони Латвії дало рекомендації жителям країни на випадок кризової ситуації в республіці. Відповідну інформацію було опубліковано на сайті військового відомства. Зокрема, міноборони порадило населенню запастись на перші три дні кризи водою, продуктами та предметами першої необхідності.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: