Ув’язнення Саакашвілі: президент Грузії зробила заяву

Ув’язнення Саакашвілі: президент Грузії зробила заяву
Саломе Зурабішвілі запропонувала випустити колишнього грузинського лідера Михайла Саакашвілі з в'язниці
фото з відкритих джерел

Саломе Зурабішвілі розповіла, що ситуація із Саакашвілі завдає збитків іміджу Грузії

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі запропонувала випустити колишнього грузинського лідера Михайла Саакашвілі з в'язниці з електронним браслетом. Про це вона заявила інтерв'ю французькому телеканалу France 24.

«Я думаю, що з ним (Саакашвілі, – ред.) варто добре поводитися, і я говорю це вголос, оскільки так поводяться з багатьма іншими президентами по всьому світу, які були засуджені до ув'язнення. Є електронні браслети, про які ми знаємо, та інші форми, які більш підходять для країни, яка приєднується до ЄС», – сказала Зурабішвілі.

На запитання про те, чи має намір президентка Грузії помилувати Саакашвілі, враховуючи стан його здоров'я, політик відповіла, що це не відшкодує збитків, завданих країні.

«Вони (європейські чиновники, – ред.) підкреслюють збитки, які вся ця ситуація завдає іміджу Грузії на Заході. Мене це турбує, і я багато роблю, щоб полегшити цю ситуацію. Але збитки були завдані рішеннями, прийнятими урядом, і амністія насправді не відшкодує цю шкоду», – додала вона.

Варто нагадати, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відмовив у позові адвокатів колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, з вимогою його переведення в закордонну клініку з метою лікування.

Додамо, що попри лікування, Саакашвілі має великі проблеми зі здоров'ям

Читайте також: Саакашвілі показав свою дочку та її матір – відому грузинську співачку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: