Уряд Ізраїлю розпускає парламент

Уряд Ізраїлю розпускає парламент
В Ізраїлі скоро будуть вибори
фото з відкритих джерел

Ізраїльський прем'єр оголосив про розпуск Кнесету

Ізраїльський уряд готує законопроект про розпуск парламенту (Кнесет). Нинішній прем'єр Нафталі Беннет відійде від виконання обов'язків. Про це повідомляє The Times of Israel.

Сьогодні Беннет та міністр закордонних справ Яір Лапід виступили зі спільною заявою про підготовку законопроекту про добровільний розпуск Кнесету. Коаліція представить документ наступного тижня.

Після розпуску Кнесету тимчасово виконуючим обов'язки прем'єр-міністра стане саме Лапід до приведення нового уряду до присяги. Очікується, що парламентські вибори пройдуть наприкінці жовтня.

«В останні тижні ми робили все можливе, щоб врятувати цей уряд на благо країни. Я провів багато переговорів і зрозумів, що якщо Кнесет не розпуститься протягом 10 днів, безпеці Ізраїлю буде завдано серйозної шкоди», – заявив Беннет.

Рішення прийнято на тлі того, що в кінці червня закінчується термін дії тимчасових законів щодо ізраїльського законодавства в Юдеї та Самарії. Опозиція відмовляється підтримати їх продовження.

Зазначимо, уряд Беннета в коаліції з Лапідом протримався більше року, він прийшов на зміну Кабінету міністрів Біньяміна Нетаньяху, правління якого тривало безперервно 12 років. До цього протягом останніх років в країні пройшло кілька парламентських виборів, оскільки політичні сили не могли заручитися достатньою для сильного уряду підтримкою.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: