Українці у світі протестують проти теракту в Оленівці (фото, відео)

Українці у світі протестують проти теракту в Оленівці (фото, відео)
Українські мігранти і біженці нагадують світу про звірства росіян і бездіяльність міжнародних організацій
фото: Telegram-канал «Слуги народу»

Громадяни України нагадують світу, що війна не скінчилася, а Росія – це терористична держава

У різних країнах відбуваються акції протесту українців проти звірств рашистських окупантів, які убили кількадесят полонених на території колонії у Оленівці. Фотографії, зроблені на акціях протесту, оприлюднив Telegram-канал «Слуги народу».

Написи на плакатах мітингувальників називають Росія «країною-терористом», нагадують світу, що війна ще не завершилася, і закликають надати ще більше озброєння для України.

Також українці обурені бездіяльністю ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, які брали участь у евакуації українських військових із «Азовсталі» і мали б бути гарантами нормального ставлення до полонених з боку окупантів.

На одному мітингів звучить традиційна після Революції Гідності жалобна українська пісня «Пливе кача».

Нагадаємо, акції протесту проти рашистських звірств в Україні, зокрема, у оленівській колонії, мали пройти у Німеччині і Польщі, Туреччині і Канаді, Грузії та Нідерландах, Великій Британії, Австралії, Іспанії та Італії.

Додамо, що російські війська 29 липня завдали удару по будівлі колонії №120 в окупованій Оленівці Донецької області. Там загарбники утримували в полоні українських військових та цивільних. Внаслідок атаки загинули близько 40 людей, ще 130 – зазнали поранень.

Згідно з даними розвідки, акт тероризму з боку збройних сил окупанта здійснений руками найманців зі складу приватної військової компанії Вагнера (Ліга) за особистою командою номінального її власника – Євгена Пригожина.  

Супутникові знімки колонії, зроблені до та після трагедії, підтверджують гіпотезу про те, що росіяни навіть не обстрілювали колонію, а підірвали будівлю з українськими полоненими зсередини

Читайте також:

Кастрація та масове убивство «азовців». Чому Росія пишається своїми воєнними злочинами?

Страта українських полонених в Оленівці – новий виток самодегуманізації росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: