В Україні викрили агентів РФ. Один з них закликав вдарити «Сатаною» по Заходу

В Україні викрили агентів РФ. Один з них закликав вдарити «Сатаною» по Заходу
37-річний киянин закликав у «Вконтакте» до масових убивств українців
фото сбу

Один із підозрюваних підтримував масові вбивства українців

Служба безпеки України нейтралізувала розгалужену міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів з шести осіб.

Як повідомляються на сайті СБУ, ці люди поширювали дезінформацію та кремлівські наративи про війну в Україні у месенджерах та заборонених соціальних мережах. Більшу частини з цього вони брали з російських інтернет-ресурсів.

Так, 37-річний киянин закликав у «Вконтакте» до масових убивств українців та застосування міжконтинентальних балістичних ракет «Сатана» проти західних партнерів України. Також він намагався дискредитувати українських військових, у тому числі захисників "Азовсталі".

Чоловікові повідомили про підозру одразу за шістьма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 442 (геноцид); ч. 1 ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту); чч. 2, 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); чч. 1, 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 436 (пропаганда війни); чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, Служба безпеки зібрала доказову базу на голову парламенту Чеченської республіки РФ Магомеда Даудова, який причетний до окупації частини території України. Фігурант входить до найближчого оточення Кадирова і виконує його вказівки щодо ведення агресивної війни проти нашої держави. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: