Саміт у Саудівській Аравії: президент Мексики поставив ультиматум

Саміт у Саудівській Аравії: президент Мексики поставив ультиматум
Обрадор: «Ми не хочемо, щоб російсько-українська війна тривала, це дуже ірраціонально»
фото з відкритих джерел

Обрадор заявив, що Мексика візьме участь у саміті, тільки в тому разі, якщо на них будуть присутні як Україна, так і Росія

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор закликав до припинення «ірраціональної» війни в Україні та закликав до того, щоб на саміті в Саудівській Аравії з питань формули миру, яку запропонував президент України Володимир Зеленський, були присутні представники як України, так і Росії. Про це повідомляє Reuters.

Обрадор заявив, що Мексика візьме участь у переговорах щодо України, тільки в тому разі, якщо на них будуть присутні обидві сторони.

«Якщо і Україна, і Росія погодяться шукати рішення для досягнення миру, ми візьмемо участь. Ми не хочемо, щоб російсько-українська війна тривала, це дуже ірраціонально», – заявив Обрадор, зазначивши, що «конфлікт» призвів до масових людських жертв.

«Єдине, що від нього виграє, – це військова промисловість», – наголосив президент Мексики.

Нагадаємо, Саудівська Аравія має намір провести міжнародні переговори щодо встановлення миру в Україні, але без участі Росії. Скликають його українська та саудівська влади.

5-6 серпня в Джидді зберуться лідери 30 країн – як великих європейських держав, так і країн, що розвиваються. У списку запрошених, який наводить західна преса, – зокрема, Індія, Бразилія, Індонезія, Єгипет, Мексика, Чилі та Замбія. Усі вони зберуться, щоб обговорити українські ініціативи зі встановлення стійкого і справедливого миру. Саудівську Аравію обрали місцем проведення саміту ще й через те, що принц-наступник країни підтримав «формулу миру», запропоновану Києвом.

До слова, офіс президента України підтвердив, що в Саудівській Аравії відбудеться міжнародна зустріч за участі представників десятків країн світу щодо мирного плану Володимира Зеленського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: