Росія на Кубі вербувала людей на війну проти України

Росія на Кубі вербувала людей на війну проти України
РФ вербує на війну в Україну іноземців
фото ілюстративне

МВС Куби ліквідовує мережу торгівлі людьми, що діє з Росії

Влада Куби повідомила про розкриття злочинної мережі з торгівлі людьми, учасники якої змушували кубинських громадян воювати на боці Росії в Україні. Про це повідомило міністерство закордонних справ Куби.

«Міністерство внутрішніх справ виявило і веде роботу з нейтралізації та ліквідації мережі торгівлі людьми, що діє з Росії з метою залучення кубинських громадян, які там проживають, і навіть деяких, що проживають на Кубі, до лав збройних сил, які беруть участь у військових операціях в Україні. Спроби такого роду були нейтралізовані, а стосовно осіб, причетних до цієї діяльності, порушено кримінальні справи», – йдеться у повідомленні МЗС.

У відомстві також зазначили, що «вороги Куби намагаються очорнити імідж країни та подати її співучасницею дій, які ми рішуче відкидаємо».

Російська влада цю заяву поки не коментувала.

Агентство Reuters нагадує, що наприкінці травня газета «Рязанські відомості» повідомляла про те, як кілька кубинських громадян із Рязані підписали контракти з міноборони Росії та вирушили воювати до України.

«Сьогодні з пункту відбору на військову службу за контрактом вирушили служити до російської армії кілька громадян Республіки Куба. За їхніми словами, кубинці хочуть допомогти нашій країні виконувати завдання у зоні проведення спеціальної військової операції, і деякі з них надалі хотіли б стати громадянами Росії», – писала газета.

Як повідомила британська розвідка, для того, щоб не здійснювати внутрішню мобілізацію перед президентськими виборами 2024 року, Росія вербує іноземців на війну проти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: