Росія може готувати провокації на газопроводі «Турецький потік», – МЗС

Росія може готувати провокації на газопроводі «Турецький потік», – МЗС
РФ може готувати провокації з пошкодженням газопроводу «Турецький потік»
фото ілюстративне

На думку відомства, таким чином Росія може спробувати схилити Європу до поновлення роботи «Північного потоку-2»

Міністерство закордонних справ України попередило, що Росія може готувати провокації з пошкодженням газопроводу «Турецький потік» з метою обмеження постачання газу до Європи. Про це повідомила пресслужба МЗС.

У МЗС запевняють, що таким чином країна-агресор може спробувати схилити Європу до поновлення роботи газопроводу «Північний потік-2».

Зазначається, що частиною цієї стратегії Росії є нав'язливі звинувачення України та інших країн Заходу у нібито плануванні чи здійсненні будь-яких дій проти енергетичної інфраструктури. Україна категорично відкидає такі звинувачення і закликає союзників не зазнавати маніпуляцій та спроб РФ звинуватити інших у власних терористичних діях.

«Це інформаційне прикриття зловмисних планів самої РФ. Україна розглядає брехливі заяви про затримання диверсантів, які планували пошкодити «Турецький потік», як частину цієї російської стратегії дезінформації», – йдеться в заяві МЗС України.

Нагадаємо, розгерметизація двох ниток першого «Північного потоку» та однієї – «Північного потоку-2» поблизу данського острова Борнхольм відбулася 26 вересня.

Як повідомлялося, берегова охорона Швеції виявила ще один витік газу з «Північних потоків». Стокгольм підозрює грубий саботаж. Також відомо, що за день до оголошення про витік газу на російських газопроводах «Північний потік» і «Північний потік-2» шведський національний сейсмологічний центр зареєстрував потужні підводні вибухи.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи аварії на російському газопроводі «Північний потік», висловив думку, що Росія сама влаштувала цю диверсію

Читайте також: Енергетика – зброя, яка зашкодить Росії найбільше

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: