Представниця Держдепу: Україна відіграє важливішу роль для НАТО, ніж Росія

Представниця Держдепу: Україна відіграє важливішу роль для НАТО, ніж Росія
Представниця Держдепу США Андреа Калан наголосила, що к*Україна має стати членом Альянсу
фото з відкритих джерел

«Не варто порівнювати Раду Росія-НАТО і Раду НАТО-Україна»

Представниця Держдепу США Андреа Калан заявила, що Україна відіграє головнішу роль для НАТО, ніж Росія. Важливість України посадовиця пояснила в інтерв'ю «Главкому».

«Мені здається, Україна відіграє головнішу роль для НАТО, ніж Росія. Про що ж йдеться на саміті? Всі кажуть тільки про Україну, як ми можемо допомогти вашій країні, що можемо зробити, аби посилити військову сумісність ЗСУ із НАТО, щоби посилювати лінії комунікації», – наголосила Калан.

Вона додала, що не варто порівнювати Раду Росія-НАТО і Раду НАТО-Україна.

«Ось тут ми впевнені, що Україна стане членом НАТО. І це (створення і робота Ради НАТО-Україна – «Главком») є частиною процесу, щоби ми рухалися у цьому напрямку», – каже вона.

Нагадаємо, що на саміті НАТО було ухвалено рішення створити замість Комісії Україна-НАТО нову Раду Україна-НАТО, яка буде вирішувати кризові питання. За словами генсека НАТО Столенберга, це один з елементів, щоб наблизити Україну до членства в НАТО.

За словами генсека НАТО, Рада відрізняється від попередньої Комісії перш за все тим, що вона має право ухвалювати рішення. Передбачені зустрічі на рівні голів урядів, міністрів та на військовому рівні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: