Джерела Кремля назвали місто, на яке націлився Путін

Джерела Кремля назвали місто, на яке націлився Путін
Путін заявляє, що для припинення регулярного обстрілу Білгородської області потрібно створити «санітарну зону» навколо неї. Регіон РФ межує саме із Харківською областю
фото з відкритих джерел

В інтерв'ю «Главкому» глава Харківської ОВА Олег Синєгубов називає повідомлення, яке розповсюдила «Медуза», ворожим ІПСО, яке спрямоване на те, щоб здіймати тривогу у населення

Російський диктатор Володимир Путін націлився на взяття Харкова. Про це повідомляє «Медуза» із посиланням на джерела у Кремлі.

Співрозмовник, близький до адміністрації президента РФ, вважає, що вище керівництво країни ставить перед собою «реалістичні цілі», а саме взяття Харкова і поступове закінчення «СВО» після цього. Путін уже відкрито говорив, що для припинення регулярного обстрілу Білгородської області потрібно створити «санітарну зону» навколо неї. Цей регіон РФ межує саме із Харківською областю України.

За словами джерел «Медузи» серед «російських еліт», високопосадовці переконані, що армії РФ під силу взяти Харків, а ось подальше просування вглиб України ускладнене. «Символічно це також перемога. Місто-мільйонник, де багато російськомовного населення», – каже один із співрозмовників.

При цьому всі ці джерела зазначають: інформації про те, що рішення про масштабний наступ на Харків уже ухвалено, вони не мають. Однак вони сходяться на думці, що це «цілком ймовірний сценарій», який теоретично може вимагати нової хвилі мобілізації (про можливі плани наступу на Харків у п'ятницю, 22 березня повідомило незалежне видання «Верстка»).

Як зазначається, усі джерела видання впевнені, що Путін збирається продовжувати війну. Проте їхні оцінки щодо того, які він зараз ставить із цього приводу цілі, розходяться. Так, один із співрозмовників, близьких до Кремля, вважає, що після невдалого контрнаступу ВСУ Путін «відчув слабкість України і готовий йти до переможного – хоч до Києва – і за ціною не постоїть». «Треба буде мобілізацію – оголосить. Якщо треба буде економіку ще сильніше пересунути на військові рейки – пересуне. Він пішов на принцип», – впевнене джерело.

У той же час в інтерв'ю «Главкому» глава Харківської ОВА Олег Синєгубов хоч і називає Харків і область пріоритетними цілями Кремля, проте називає такі повідомлення, як розповсюдила «Медуза», ворожим ІПСО, які спрямоване на те, щоб здіймати тривогу у населення.

У ніч на 26 березня у Харкові пролунали вибухи. Місто було атаковане російськими дронами. 

Нагадаємо, у ніч на 22 березня російські війська атакували Харків. Загарбники випустили по місту понад 15 ракет, вдарили по об'єктах енергетики. Місто фактично повністю без світла. 

Читайте також: Вибори Путіна. Перемогла війна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: