Німецька опозиція вимагає надати Україні крилаті ракети Taurus

Німецька опозиція вимагає надати Україні крилаті ракети Taurus
фото з відкритих джерел

Опозиція в Бундестазі передбачає змусити членів урядової коаліції висловити свою позицію щодо надання Україні крилатої ракети Taurus

Німецька опозиційна партія Християнсько-демократичний союз хоче, щоб питання передачі Україні далекобійних ракет Taurus було винесено на голосування у Бундестазі. Про це заявив лідер фракції ХДС Фрідріх Мерц, передає ntv.

Голосування має відбутися після доповіді уповноваженої з питань оборони Єви Хьогль від Соціал-демократичної партії Німеччини.

«Ми оцінюємо ситуацію в Україні як все більш критичну», – сказав Мерц.

Він вважає, що українські військові зараз не мають «жодної перспективи» відтіснити російські війська. Крилаті ракети Taurus могли б зробити свій внесок.

Мерц закликав проголосувати за передачу ракет тих членів уряду, які нещодавно висловилися за постачання Taurus.

Як повідомлялося, голова опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини Фрідріх Мерц закликав канцлера Олафа Шольца припинити зволікання з постачанням крилатих ракет Taurus в Україну.

Нагадаємо, експрезидент Німеччини Йоахім Гаук розкритикував позицію німецького уряду щодо поставок Україні далекобійних ракет Taurus. 

Раніше повідомлялося, що у Німеччині росте тиск на канцлера Олафа Шольца з різних політичних спрямувань щодо того, чи має Україна завдавати удари по цілях на території Росії під час протистояння її повномасштабному вторгненню, а також щодо необхідності передачі українським захисникам німецьких далекобійних високоточних крилатих ракет Taurus.

 
 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: