Форум «Вільна Америка» ухвалив декларацію, важливу для України

Форум «Вільна Америка» ухвалив декларацію, важливу для України
фото: Верховна Рада України

Уперше в Латинській Америці християнсько-демократичні партії чітко засудили Росію

У Латинській Америці ухвалено резолюцію із засудженням російської агресії проти України. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Зазначається, що латиноамериканські країни ухвалили підсумкову декларацію форуму «Вільна Америка», де вперше є спільна позиція християнсько-демократичних партій з чітким засудженням російської агресії проти України.

У текст Декларації вдалося включити окремий пункт, де виражається солідарність з Україною, підтримка Формули миру Президента України та засуджується російська агресія проти нашої держави.

«Ми солідарні з народом України, який страждає на невиправдану, непровоковану російську агресію. Закликаємо всі країни Америки приєднатися до реалізації Формули світу для досягнення всеосяжного, справедливого і міцного світу в Україні відповідно до Статуту ООН», – йдеться в документі.

Олена Кондратюк підкреслила, що це сталося вперше з моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну, коли вдалося у такому широкому форматі країн Латинської Америки засудити російську агресію. 34 партії із 21 держави Латинської Америки висловили підтримку Україні у війні проти Росії.

Форум «Вільна Америка» ухвалив декларацію, важливу для України фото 1
Форум «Вільна Америка» ухвалив декларацію, важливу для України фото 2

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський під час спілкування в режимі відеоконференції з університетською спільнотою Аргентини звертався з закликом підтримати формулу миру. 

Читайте також: Латинська Америка починає відвертатися від Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: