Японія заявила про масштабний витік пари на одній із АЕС

Японія заявила про масштабний витік пари на одній із АЕС
Атомна електростанція Takahama компанії Kansai Electric Power зазнала аварії
фото: Nikkei

Японці переконують, що внаслідок інциденту жодного радіоактивного впливу на довкілля не було

Енергетична компанія Kansai Electric Power Co заявила про виявлення витоку пари на одній із ділянок другого контуру в машинному залі першого енергоблоку АЕС «Такахама», наразі проводиться перевірка, зміни радіаційного фону після інциденту немає, пише ресурс Asahi.

Згідно з пресрелізом оператора станції, витік пари в районі одного з трьох бустерних насосів для подачі води в другий контур було виявлено співробітником станції близько 23.25 21 січня за місцевим часом. У момент інциденту для подачі води було задіяно два з трьох насосів, тому фахівцями було прийнято рішення підключити третій насос, а той, поряд з яким було виявлено витік пари, було зупинено до 3 ранку понеділка.

«За результатами перевірки о 5-й ранку за місцевим часом не було виявлено проблем у роботі станції, проте для забезпечення безпеки роботи в майбутньому було прийнято рішення провести повну інспекцію даного вузла системи. Для цього ми маємо намір знизити вироблення енергії на 40%, і починаючи з 9.00 за місцевим часом розпочнеться зниження завантаження», - зазначається в документі. У пресрелізі також наголошується, що «внаслідок інциденту жодного радіоактивного впливу на довкілля не було».

До аварії на атомній електростанції «Фукусіма-1» на атомну галузь в енергетичному балансі японської держави припадало близько 30%. Через тимчасову вимушену відмову від неї головне навантаження щодо постачання держави лягло на ТЕС, які менш екологічно чисті. Через напружену ситуацію з балансом попиту та пропозиції на ринку електроенергії в Японії приділяють дуже велику увагу перезапуску реакторів, зупинених після аварії на «Фукусімі-1». На даний момент у країні частково діють 12 з 17 атомних електростанцій, що є в державі. Цього цілком достатньо для нормального функціонування держави.

Нагадаємо, вперше за 12 років Kansai Electric Power Co перезавантажила найстаріший у Японії атомний реактор на своїй атомній електростанції «Такахама» у префектурі Фукуї. Про це повідомляє Kyodo. Зазначається, що запущений 48 років тому реактор був відключений у січні 2011 року для регулярних перевірок і залишався в неактивному стані після аварії на АЕС «Фукусіма-1», яка була спричинена землетрусом та цунамі у березні того ж року.

Перезавантаження відбулося після того, як у 2016 році управління з ядерного регулювання дозволило експлуатацію реактора після 40-річного періоду експлуатації. Спочатку планувалося перезапустити реактор приблизно на початку червня, однак план було відкладено через необхідність додаткових робіт із протипожежною інфраструктурою.

Читайте також: Японія почала скидати у море очищену радіоактивну воду з АЕС у Фукусімі: чи небезпечно це

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: