Фон дер Ляєн пророкує Росії поразку у досягненні стратегічних цілей в Україні

Фон дер Ляєн пророкує Росії поразку у досягненні стратегічних цілей в Україні
Фон дер Ляєн наголосила, що Україна досі зберегла свою «свободу та незалежність» у майже дворічній війні з Москвою
фото з відкритих джерел

Президентка Єврокомісії вважає, що  Україна «ближча, ніж будь-коли» на шляху до вступу до Європейського Союзу

Росія «зазнає невдачі» як у військовому, так і в економічному плані. Про це  у Давосі під час спеціального звернення до учасників Всесвітнього економічного форуму заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє CNBC.  

За її словами, Росія зазнає поразки у досягненні стратегічних цілей в Україні, яка змогла відстояти незалежність, знищити половину військового потенціалу країни-агресора, повернути половину окупованих територій та поновити морське сполучення для транспортування зерна. 

«Це, перш за все, військова невдача», – сказала вона, зазначивши, що Україна досі зберегла свою «свободу та незалежність» у майже дворічній війні з Москвою.

«Невдача Росії також є економічною, вона зараз залежить від Китаю», – наголосила фон дер Ляєн, підкресливши вплив санкцій на ізоляцію країни від торгівлі із західними союзниками.

Водночас, за словами президентки Єврокомісії,  Україна «ближча, ніж будь-коли» на шляху до вступу до Європейського Союзу.

Нагадаємо, сьогодні, 16 січня, президент Володимир Зеленський прибув на Всесвітній економічний форум у Давосі. Там відбувається зустріч української делегації з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Читайте також: На чиєму боці Ватикан?Велике інтерв’ю з предстоятелем УГКЦ Святославом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: