Чорногорія оголосила результати парламентських виборів

Чорногорія оголосила результати парламентських виборів
Установча сесія нового парламенту відбудеться через 15 днів після оголошення остаточних результатів виборів
фото ілюстративне

У виборах взяли участь 305 324 громадяни

Державна виборча комісія Чорногорії оголосила остаточні результати парламентських виборів, які провели 11 червня 2023 року. Про це повідомляє CDM.

Зазначається, що результати виборів були оголошені на засіданні комісії, яке відбулось напередодні. Парламент затвердив їх 13 голосами «за» і трьома «проти».

За даними Комісії, у виборах проголосували 305 324 виборці. Дійсних бюлетенів було 302 436. Однак жодна партія чи коаліція не отримала переважної більшості. 

Згідно з офіційними результатами, рух «Європа зараз» отримав 24 мандати, коаліція «Разом! За майбутнє, яке належить вам» здобув 21 місце у парламенті, у коаліції «За майбутнє Чорногорії» – 13 місць. Шість мандатів отримала «Боснійська партія», по два мандати – «За тебе» і «Албанський форум». Також по одному мандату мають «На правильному боці світу» й «Албанський альянс».

Установча сесія нового парламенту відбудеться через 15 днів після оголошення остаточних результатів виборів.

Нагадаємо, 19 березня у Чорногорії відбулися президентські вибори. У другий тур вийшли чинний президент Міло Джуканович й кандидат від руху «Європа зараз» Яков Мілатович.

На початку квітня стало відомо, що переміг представник проєвропейської партії й опозиційний кандидат Яков Мілатович. Мілатович набрав близько 60% голосів. Його підтримала панівна більшість Чорногорії, до якої входили просербські та проросійські групи. Джуканович визнав поразку. 

20 травня новий президент Чорногорії Яков Мілатович склав присягу та офіційно заступив на посаду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: