Атака на Ізраїль: понад 20 загиблих та пів тисячі постраждалих

Атака на Ізраїль: понад 20 загиблих та пів тисячі постраждалих
Вогнеборці гасять пожежу після ракетного обстрілу Ашкелона на півдні Ізраїлю
фото: AFP

Ізраїльське міністерство охорони здоров'я очікує на зростання кількості жертв

В Ізраїлі через масовані атаки терористичної організації ХАМАС загинуло щонайменше 22 людини. Понад пів тисячі осіб госпіталізовано. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю, пише The Times of Israel.

За даними ізраїльського МОЗ, 545 осіб були госпіталізовані з початку масованої атаки ХАМАСу, яку терористи здійснили сьогодні вранці приблизно о 6:30.

Служба екстреної допомоги «Маген Давид Адом» повідомила, що щонайменше 22 людини загинули. Очікується, що кількість жертв зросте.

Нагадаємо, у суботу, 7 жовтня, Ізраїль зазнав ракетного удару з кількох місць у Газі. Лідер військового крила ХАМАС заявив, що угруповання розпочало нову операцію проти Ізраїлю. Бойовики Гази проникли до Сдероту – невеличкого міста в Південному окрузі Ізраїлю.

Ізраїльська армія після масованого ракетного обстрілу з боку палестинського анклаву вдарила по території Сектора Гази. Міністр оборони Ізраїлю дав розпорядження про терміновий збір резервістів.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що його країна перебуває у стані війни, а не загострення конфлікту з Палестиною, і обов'язково переможе.

Між тим, Міністерство закордонних справ України створило оперативний штаб задля допомоги українцям в Ізраїлі. Наразі громадян України немає серед постраждалих внаслідок бойових дій.

До слова, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вказав на причетність Росії до подій в Ізраїлі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: