Велика Британія запровадила нові санкції проти Росії

Велика Британія запровадила нові санкції проти Росії
Окремі обмеження поширюватимуться також і на непідконтрольні українському уряду території
фото з відкритих джерел

Уряд країни заборонив експорт в Росію фунтів стерлінгів

Уряд Великої Британії оголосив про запровадження проти Росії нових санкцій, які стосуються експорту товарів і технологій нафтопереробної та авіаційної галузей, а також використання у РФ фунта стерлінгів і банкнот ЄС. Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду.

Зокрема йдеться про заборону на експорт, постачання та доставку товарів і технологій, що стосуються хімічної та біологічної зброї, морської сфери та нафтопереробної галузі, а також експорт або використання в Росії авіаційного палива та паливних добавок.

Валютні обмеження передбачають заборону на експорт до Росії або для використання в Росії банкнот фунтів стерлінгів або валют ЄС, а також заборону надання, постачання або доставку таких банкнот особам, пов'язаним з Росією.

Зазначається, що окремі обмеження поширюються також і на непідконтрольні уряду України території.

Також Британія забороняє імпорт, придбання або доставку окремих товарів, «які приносять прибуток», що походять із Росії або відправляються з Росії.

РФ також буде заборонено надавати технічну допомогу, фінансові та брокерські послуги, пов'язані з імпортом чавуну та сталі.

Нагадаємо, Велика Британія ввела санкції проти дочок Путіна і Лаврова. Раніше Британія заморозила активи «Сбербанку» та ввела санкції проти ще восьми росіян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: