У США скасовано сотні авіарейсів

У США скасовано сотні авіарейсів
У США напередодні Дня незалежності скасували сотні авіарейсів
фото з ідкритих джерел

Масове скасування авіарейсів привернуло увагу Міністра транспорту

У США авіакомпанії в суботу, в перший день так званих довгих вихідних, пов'язаних зі святкуванням Дня Незалежності 4 липня, скасували сотні авіарейсів по всій країні. Про це повідомляє Голос Америки.

До полудня суботи в США було скасовано близько 600 внутрішніх і міжнародних рейсів, ще понад 2500 рейсів затримувалися. У п'ятницю ситуація була не кращою: 587 рейсів були скасовані в США з 3060 авіарейсів, скасованих перевізниками по всьому світу.

На ранніх стадіях пандемії Covid-19авіаційна галузь зазнавала збитків у зв'язку з масовими відмовами людей від перельотів. Хоча федеральні дотації допомогли авіакомпаніям уникнути звільнення співробітників, десятки тисяч працівників покинули галузь після того, як перевізники почали стимулювати співробітників до дострокового виходу на пенсію.

За оцінками аналітиків консалтингової компанії Third Bridge, зараз в американській авіації працює приблизно на 15% менше співробітників у порівнянні з періодом до початку пандемії, при цьому їм доводиться обслуговувати пасажиропотік, що становить 90% від рівня 2019 року.

Масове скасування авіарейсів привернуло увагу Міністра транспорту Піта Буттіджича.

У суботу Буттіч опублікував серію твітів, які, по суті, є порадами споживачам про те, що робити в разі скасування рейсу, наприклад, чи приймати від перевізників милі як компенсації або вимагати відшкодування готівкою.

У четвер пілоти авіакомпанії Delta влаштували пікети в декількох аеропортах, вимагаючи нових контрактів і скаржачись на перевтому.

Дефіцит пілотів є найгострішою проблемою в масштабах всієї авіаційної галузі. На думку Макнеллі, короткострокового розв'язання цієї проблеми немає і не передбачається, і особливо гострою вона стає в період святкових піків.

Авіакомпанії повідомляють, що працюють над усуненням цієї проблеми, наймаючи пілотів та інший персонал, а також скорочуючи кількість пасажирських місць на 15%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: