У німецьких супермаркетах дефіцит деяких продуктів, й ось чому

У німецьких супермаркетах дефіцит деяких продуктів, й ось чому
Супермаркети Німеччини зустрічають покупців майже порожніми полицями
фото: Handelsblatt

Дефіцитом є основні продукти харчування: молоко, сир, м’ясо, овочі та фрукти, заморожені продукти

Незважаючи на статус провідної економіки Європи Німеччина потерпає від економічних проблем. У багатьох німецьких супермаркетах зараз спостерігається певний дефіцит основних продуктів, а особливо вибору свіжих овочів та фруктів. Це стало результатом багаторічної суперечки між торговими компаніями та профспілками.

Газета Handelsblatt пише, що супермаркети майже не відчувають скорочення поставок, але менші та середні магазини мають великі проблеми. «Суперечка щодо заробітної плати в роздрібній торгівлі зайшла в глухий кут», – попереджає газета.

Профспілка Verdi попередила про можливі наслідки на майбутній святковий сезон, якщо роботодавці найближчим часом не вживуть заходів. Профспілка вимагає підвищення субсидій, збільшення відпусток і 13-ї зарплати. Нині торгові мережі та профспілки не знайшли спільної мови.

Німецькі журналісти пояснюють, що менші магазини мають найбільші проблеми через обмежені складські площі, що робить їх залежними від регулярних поставок. Певні проблеми із постачанням продуктів є у мереж Edeka, Rewe, Netto, Penny та Kaufland. 

Як наслідок – черги біля кас та багато порожніх полиць. Протягом кількох місяців німецькі споживачі відчувають на собі наслідки суперечок щодо заробітної плати в оптовій та роздрібній торгівлі. Дефіцит певних марок є по таких категоріях як: молоко, сир, м’ясо, овочі та фрукти, заморожені продукти. Також у магазинах швидше закінчується косметика та туалетний папір.

Проте представники галузі намагаються заспокоїти ситуацію. Голова відділу колективних переговорів Німецької асоціації роздрібної торгівлі (HDE) Стівен Харке сказав, що постачання продовольства в безпеці, незважаючи на страйки, і що компанії добре підготовлені до протесту.

Найбільші страйки працівників складів і логістики проходять у Північному Рейні-Вестфалії та Баварії. У східній частині Німеччини проблеми з постачанням набагато менш помітні.

До слова, експерти провели нове комплексне дослідження, аби встановити де в Німеччині вартість життя найвища та найнижча та визначити вартість життя у всіх 400 округах та незалежних містах країни. Дослідження тривало протягом трьох років, пише Aussiedlerbotе. Найдорожчим містом для життя у Німеччині виявився не Берлін, а Мюнхен та його околиці.

Читайте також: Оренда житла у Німеччині: українцям слід врахувати один момент

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: