Шведська компанія Electrolux йде з російського ринку

Шведська компанія Electrolux йде з російського ринку
Electrolux вирішив піти з Росії
фото із відкритих джерел

Компанія передасть свій бізнес місцевому управлінню

Шведський виробник побутової техніки Electrolux вирішив піти з Росії та передати бізнес місцевому менеджменту, продавши свою дочірню компанію. Про це повідомила пресслужба компанії.

Electrolux передасть свій бізнес місцевому управлінню через продаж своєї російської дочірньої компанії.

«Вторгнення Росії в Україну та подальші санкції унеможливили продовження діяльності Electrolux у країні. Рішення передати російський бізнес місцевому менеджменту покликане забезпечити відповідальний та контрольований вихід. Визначена компанія продовжить обслуговувати техніку, що раніше продавалася Electrolux у Росії. Electrolux не має виробництва в Росії і не постачатиме побутову техніку компанії, що продається», – йдеться в заяві.

Компанія оцінила капітальний збиток у розмірі приблизно 350 млн шведських крон, його буде відображено у звіті за третій квартал 2022 року.

Після початку російського вторгнення в Україну Electrolux призупинив діяльність у Росії та Білорусі. У липні про припинення діяльності в Росії заявив підрозділ Electrolux, який виготовляє професійну побутову техніку. 

Нагадаємо, 29 серпня повідомлялося, що швейцарська компанія Logitech, що виробляє клавіатури, комп'ютерні мишки та веб-камери йде з російського ринку

Разом з тим американська компанія Dell Technologies 27 серпня заявила, що припинила всі операції в Росії після закриття офісів на початку місяця, поповнивши список західних компаній, які залишили РФ на тлі повномасштабного вторгнення Москви в Україну. Dell була ключовим постачальником серверів у Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: