Росія збирається скасувати членство в МВФ: до Держдуми внесено законопроєкт

Росія збирається скасувати членство в МВФ: до Держдуми внесено законопроєкт
фото з відкритих джерел

Автори документа відзначають, що членство в МВФ зобов'язує проводити таку валютно політику, яка не вигідна Кремлю

Росія збирається скасувати своє членство в МВФ і «стеллітах США». Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Держдуми.

Автори постанови пропонують денонсувати протокол про вступ РФ в члени Міжнародного валютного фонду і Міжнародного банку реконструкції та розвитку, а також Міжнародної асоціації розвитку.

Як зазначається в документі, дане рішення пов'язане з проведеною «на вимогу керівництва США і їх сателітів» санкційною політикою МВФ та Міжнародного банку реконструкції.

Автори документа відзначають, що членство в МВФ зобов'язує РФ проводити таку валютну політику, яка позбавляє її «валютної самостійності» і можливості в ручному режимі підвищувати або знижувати обмінний курс рубля, а також зобов'язує прив'язувати обмінний курс рубля до іноземної валюти.

Тим часом МВФ покращив економічні прогнози щодо України. Зростання реального ВВП в Україні станом на травень вже досягло «плюс» 2,4% порівняно з «мінус» 29,1% наприкінці минулого року. Також зменшилися показники інфляції та покращилися умови на валютному ринку.

Читайте також: Економіка Росії вариться на повільному вогні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: