Землетрус на Гаїті призвів до людських жертв

Землетрус на Гаїті призвів до людських жертв
Епіцентр землетрусу був розташований приблизно за 19 кілометрів на північний захід від міста Порт-де-Пайкс

Через землетрус загинуло щонайменше 11 людей

Через землетрус магнітудою 5,9, що стався біля північно-західного узбережжя Гаїті ввечері у суботу, 6 жовтня, загинуло щонайменше 11 людей, повідомив представник уряду, передає агенція AFP.

Епіцентр землетрусу був розташований приблизно за 19 кілометрів на північний захід від міста Порт-де-Пайкс на глибині 11,7 кілометра, повідомляє Геологічна служба США. Внаслідок струсу були зруйновані та пошкоджені багато будинків.

Президент країни Жовенель Моїз закликав громадян «залишатися спокійними», зазначивши, що місцева та регіональна влада допомагають тим, хто постраждав від стихійного лиха. Агентство цивільного захисту Гаїті заявило, що пораненим надається медична допомога у лікарнях.

У 2010 році на Гаїті стався потужний землетрус, через який загинуло щонайменше 200 тисяч людей та ще близько 300 тисяч отримали поранення. Багато мешканців країни досі живуть у притулках, оскільки їхні будинки так і не були відновлені.

Варто зазначити, що сьогоднішній землетрус став найсильнішим на Гаїті з 12 січня 2010 року, коли сила підземних поштовхів склала 7,3 бала за шкалою Ріхтера.

Нагадаємо, вчора на італійському острові Сицилія стався землетрус магнітудою 4,8.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: