За кого проголосували білоруси в Києві: результати екзитполу

За кого проголосували білоруси в Києві: результати екзитполу
9 серпня біля посольства Білорусі в Києві утворилася величезна черга охочих проголосувати
Фото: Сергій Чепінський

Екзитпол біля посольства Білорусі в Києві фіксує перемогу Світлани Тихановської

Біля посольства Білорусі в Києві, де 5-9 серпня, відбувалося голосування на виборах президента, було проведено екзитпол.

За даними соціологічної групи, що проводила опитування, у голосуванні 9 серпня взяло участь 225 виборців. Під час дострокового голосування явка виборців складала 20-30 осіб на день.

Загалом під час екзитполу (5-9 серпня) на виході з дільниці в посольстві волонтери опитали 311 респондентів, це майже всі, хто проголосував.

Результати опитування:

  • Світлана Тихановська - 72,67%
  • Олександр Лукашенко - 9,65%
  • Андрій Дмитрієв - 0,32%
  • Ганна Конопацька - 0,32%
  • Сергій Черечень - 0,32%

При цьому відмовились відповідати 12,86% опитаних, проти всіх проголосували 3,86%.

3_89

Як повідомляв «Главком», 9 серпня біля посольства Білорусі сформувалася величезна черга, яка розтягнулась від самої амбасади майже до бульвару Тараса Шевченка.  Станом на 15 годину у черзі було близько 300 людей. Люди вимагали поставити додаткові столи для членів виборчкому і пришвидшити роботу комісії.

Нагадаємо, екзитпол дає Лукашенку 79,7% голосів, а Тихановській – 6,8%. Щоправда, під час проведення опитування третина виборців відмовилася відповідати, за кого віддала свій голос. Явка виборців склала 84,5%.

Кандидатка Світлана Тихановська заявила про перемогу на трьох виборчих дільницях у Мінську та пообіцяла «всіма законними методами захищати вибір білорусів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: