Wizz Air зняла з літака українського солдата з протезом та змушена була вибачитися (оновлено)

Wizz Air зняла з літака українського солдата з протезом та змушена була вибачитися (оновлено)
У компанії зазначили, що безпека є її пріоритетом номер один, і її екіпаж зобов’язаний переконатися, що всі пасажири готові до польоту
фото з відкритих джерел

Чоловік заявив, що не міг сидіти на своєму місці через протез

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air публічно попросила вибачення за те, що зняла з літака в ізраїльському аеропорту Тель-Авіва українця з протезом. Про це йдеться в опублікованій заяві компанії у Твіттері.

«Просимо вибачення за викликане невдоволення щодо ситуації з пасажиром на нашому нещодавньому рейсі з Тель-Авіва до Варшави», – заявили в Wizz Air.

У компанії зазначили, що безпека є її пріоритетом номер один, і її екіпаж зобов’язаний переконатися, що всі пасажири готові до польоту або їх супроводжує хтось, хто їм допомагає.

«Якщо є будь-які ознаки того, що пасажир має захворювання, яке може поставити його життя під загрозу під час польоту, ми зобов’язані відмовити йому в посадці. У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, прийняте з огляду на безпеку пасажира. Йому надали воду, і його посадили на місце в очікуванні допомоги персоналу аеропорту», – додали в Wizz Air.

Раніше DailyNewsHungary повідомило, що українського солдата-ветерана з ампутованою ногою висадили з літака Wizz Air у Тель-Авіві. Угорська авіакомпанія зазначила, що знає про інцидент і почала перевірку.

За даними Nexta, чоловік заявив, що не міг сидіти на своєму місці через протез. Він також сказав, що летить додому до своєї родини в Україну.

11 липня співробітники міністерства закордонних справ розшукали українця, на ім'я Олександр, якому відмовили в посадці на літак в аеропорту Тель-Авіва (Ізраїль) кілька днів тому.

«Наш громадянин ніколи не служив у лавах ЗСУ та не є ветераном. Інвалідність він отримав унаслідок ДТП багато років тому. Але він є українським громадянином, тому для нас було обов'язком надати йому допомогу», – пояснив речник МЗС Олег Ніколенко.

Раніше військову парамедикиню Альбіну «Акулу» Литвин побили. Вона зробила зауваження чоловікові, який слухав російський шансон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: