Принци та принцеси, які відмовилися від титулу заради кохання: п'ять яскравих історій

Принци та принцеси, які відмовилися від титулу заради кохання: п'ять яскравих історій

Єлизавета II та принц Філіп 

фото з відкритих джерел

Як заради сімейного щастя і великого кохання можна відмовитися від усіх привілеїв королівського життя

Багато шанувальників монарших осіб уявляють собі їхнє життя як сюжет улюбленої казки – веселі бали, звані вечори та нескінченне свято життя, яке не закінчується ніколи. Проте насправді обов'язки члена королівської сім'ї входить як участь у розважальних заходах. Титуловані особи зобов'язані представляти свою сім'ю в офіційних турах за кордоном, уважно стежити за своєю поведінкою та словами, оскільки весь світ уважно спостерігає за кожним їхнім рухом. З таким пресингом справляються далеко не всі. Про це пише ТСН.

2017 року принцеса Мако відмовилася від свого права на престол на користь особистого сімейного щастя. Згідно з японським королівським законом, королівська особа повинна відмовитися від свого титулу, якщо її партнер не має аристократичного титулу. 26 жовтня 2021 року, старша дочка спадкового принца Акісіно (Фуміхіто) – принцеса Мако – вийшла заміж за свого університетського одногрупника – простолюдина Кея Комуро, втративши таким чином свій королівський статус.

фото з відкритих джерел фото з відкритих джерел

Чоловік королеви Єлизавети II – принц Філіп – змушений був відмовитися від титулів принца грецького та данського для того, щоб одружитися зі спадковою принцесою Єлизаветою. Після весілля 1947 року принц Філіп взяв дівоче прізвище матері – Маунтбеттен. Батько Єлизавети – король Георг VI надав йому кілька титулів, таких як барон Грінвіч та герцог Единбурзький. У шлюбі пара прожила понад 74 роки, перш ніж принц Філіп помер у квітні 2021 року.

фото з відкритих джерел фото з відкритих джерел

Дядько королеви Єлизавети II – король Едуард VIII так і не був коронований через те, що вирішив зректися трону, на якому пробув менше року. Едуард був закоханий в американку Волліс Сімпсон і хотів одружитися з нею, але парламент і англіканська церква йому не дозволили. «Я вважаю за неможливе нести важкий тягар відповідальності і виконувати свої обов'язки короля, як я хотів би, без допомоги та підтримки жінки, яку я кохаю», – сказав він у своїй офіційній заяві 1936 року.

фото з відкритих джерел фото з відкритих джерел

За багато років до того, як японська принцеса Мако була змушена відмовитися від свого титулу, інша японська принцеса – принцеса Саяко – єдина дочка імператора Акіхіто, зробила те ж саме. Коли вона вийшла заміж за простолюдина Йошики Курода, то залишила імператорський будинок і всі пов'язані з ним блага.

фото з відкритих джерел фото з відкритих джерел

Принц Фрізо Оранський-Нассау – син принцеси Беатрікс та брат короля Нідерландів Віллема-Олександра втратив свій титул принца 2004 року, і виною тому став шлюб із підприємницею Мейбл Віссе-Сміт. Уряд Нідерландів на чолі з прем'єр-міністром Яном Петером Балкененде відмовився вимагати у парламенту дозвіл на цей шлюб. Це було безпосередньо пов'язано зі скандальним знайомством між Мейблом і Класом Брейнсмою – нідерландським «хрещеним батьком» наркоторгівлі вбитим 1991 року.

фото з відкритих джерелфото з відкритих джерел

Незважаючи на це, Фрізо та Мейбл одружилися 24 квітня 2004 року в Делфті, і Фрізо втратив права на нідерландський престол. Фрізо також зберіг в особистому порядку титули «принц Орансько-Нассауський» та «його королівська високість», але його діти вже не носять цих титулів і не називаються принцесами. 17 лютого 2012 року Фрізо потрапив під лавину на гірськолижному курорті і з цього дня, і аж до смерті через півтора роки перебував у комі. 12 серпня 2013 року було оголошено, що принц Фрізо помер через ускладнення, пов'язані з ушкодженням головного мозку.

Нагадаємо, 14 лютого у світі відзначають День усіх закоханих, а віряни вшановують пам'ять Святого Валентина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: