Ватикан присвятив Україні срібну монету (фото)

Ватикан присвятив Україні срібну монету (фото)
Ватикан зробив жест на підтримку України
фото: cfn.va

Вартість однієї монети становить 50 євро

Ватикан випустив спеціальну срібну монету, яку присвятив Україні. Весь прибуток від продажу скерують на допомогу нашій країні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив посол України в Ватикані Андрій Юраш.

«Це не просто символ, це справжній жест на підтримку України: на 100-й день вторгнення Росії в Україну Ватиканський офіс філателії та нумізматики випустив спеціальну срібну монету, присвячену Україні», – зазначив посол. Вартість однієї монети становить 50 євро.

Монету оформили художниці Орієтта Россі та Даніела Лонго. На реверсі зображено трьох людей, які тікають із міста, зруйнованого бомбами. Усе їхнє життя вмістилося у валізу, дитина тримає у руці м’яку іграшку. Угорі латиницею та кирилицею напис «Pax – Mиp».

На аверсі Даніела Лонго зображує голуба миру, внизу герб Папи Франциска та частина молитви, яку він прочитав під час загальної аудієнції 16 березня 2022 року, сердечне благання про милосердя для кожної людини, яка любить Христа та страждає через війну.

Раніше Папа Римський Франциск закликав зняти блокаду експорту пшениці з України, заявивши, що основні продукти харчування не повинні використовуватися «як зброя війни».

Також Папа Римський останнім часом він зробив кілька дивних заяв. Зокрема, Ватикан закликає Захід замість зброї для України домовлятися з Росією.

Нагадаємо, за два місяці війни Росії проти України Папа Римський Франциск три рази просив Путіна забезпечити гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з Маріуполя, але той відповідав, що не може гарантувати його безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: