В Австрії сформували уряд без партії проросійських ультраправих

В Австрії сформували уряд без партії проросійських ультраправих

Себастьян Курц в другий раз став канцлером країни

Новий уряд Австрії, до якого увійшли представники консервативної Австрійської народної партії (АНП) і «Зелених», приведений до присяги.

Кабінет складається з 14 міністрів. АНП отримує 10 міністерств, у тому числі ключові – внутрішніх справ, фінансів, оборони і закордонних справ, інформує DW.

Представники «Зелених» очолять чотири міністерства, серед яких нове «супервідомство» з питань клімату, екології, енергетики, мобільності, інновацій і технологій. До складу уряду уперше увійшло більше жінок, ніж чоловіків.

Себастьян Курц в другий раз став канцлером країни. АНП і «Зелені» домовилися про створення правлячої коаліції 1 січня, а наступного дня представили коаліційну програму.

Правляча коаліція за участю партії Курца і правопопулістської Австрійської партії свободи розпалася в травні 2019 року в результаті скандалу навколо екс-лідера правих популістів, колишнього віце-канцлера Хайнца-Крістіана Штрахе. Згідно з обнародуваними записами прихованої камери, в 2017 році Штрахе на віллі на Ібіці пропонував уявній племінниці російського олігарха держконтракти в обмін на незаконну фінансову допомогу своїй партії.

У червні було приведено до присяги перехідний уряд під керівництвом екс-голови Конституційного суду Бригіті Бірляйн. Бірляйн стала першою жінкою на чолі уряду республіки.

Нагадаємо, Курц заявив про неготовність Австрії приймати мігрантів.

Як повідомлялося, Курц заявив про формування коаліції уряду Австрії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: