У США 29-річна демократ стане наймолодшою жінкою, яка обиралась до Конгресу

У США 29-річна демократ стане наймолодшою жінкою, яка обиралась до Конгресу

Рекорди виборів у США: наймолодша конгресмен Александрія Окасіо-Кортес

Вибори до Конгресу відзначились багатьма рекордами

У 14-му окрузі в Нью-Йорку вибори виграла представник Демократичної партії 29-річна Александрія Окасіо-Кортес. Вона стала наймолодшою жінкою, яка отримала крісло в Палаті представників Конгресу США.

Окас-Кортес також здобула одну з найбільш переконливих перемог, отримавши 74,3% голосів, і частина експертів вважає, що саме вона може стати новим лідером демократів в нижній палаті Конгресу замість Ненсі Пелосі.

Крім того, в Конгрес потрапили перші мусульманки: біженка з Сомалі, 37-річна мати трьох дітей Ільхан Омар і дочка палестинських іммігрантів Рашида Тлаіб. Омар отримала 78,4% голосів в Міннесоті, а Тлаіб 89,7% в Мічигані. Обидві представляють Демократичну партію.

Ще одна представниця демократів Аян Преслі буде першою темношкірою конгресвумен від штату Массачусетс.

Демократи Шаріс Давідс з Канзасу і Дебра Хааланд з Нью-Мексико стануть першими корінними американками, обраними до Конгресу. Крім того, Давідс стала першою відкритою представницею ЛГБТ-спільноти, яку вибрали в Палату представників Канзасу.

Нагадаємо, за результатами проміжних виборів до Конгресу США, Демократична партія вперше за вісім років заволодіє більшістю в Палаті представників.

Республіканська партія США на проміжних виборах зберегла більшість у Сенаті. Цього року обиралась лише третина Сенату.

Штат Колорадо вперше обрав своїм губернатором гея. Джаред Поліс стане першим в історії США геєм, який обійняв посаду губернатора.

Зазначимо, що на «гарячу лінію» американської неурядової організації Комітет юристів за громадянські права до полудня вівторка, 6 листопада, надійшло 17,5 тис. скарг на проблеми при голосуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: