Трамп оголосив ім’я нового очільника Пентагону

Трамп оголосив ім’я нового очільника Пентагону
Патрік Шанахан стане новим міністром оборони США

Новий міністр оборони розпочне виконувати свої обов'язки з 1 січня

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп оголосив про призначення Патріка Шанахана міністром оборони США. Про це Трамп написав у неділю, 23 грудня, в мікроблозі в соціальній мережі Twitter.

У дописі глава Білого дому наголосив, що новий міністр оборони розпочне виконувати свої обов'язки з 1 січня 2019 року. На думку Трампа, Шанахан, котрий донедавна посідав пост заступника глави американського оборонного відомства, є «дуже талановитою» людиною. До приходу в Пентагон Шанахан працював у корпорації Boeing.

Як відомо, Меттіс написав лист про відставку президенту США Дональду Трампу, в якому зазначив, що йде, «тому що Трамп має право мати міністра оборони, з ким його погляди будуть краще узгоджені». Цей крок послідував після рішення Трампа вивести війська США з Сирії, що, як повідомляється, він зробив всупереч порадам Меттіса та інших радників з національної безпеки.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що міністр оборони США Джеймс Меттіс зробив «правильну і благородну річ», оголосивши про свою відставку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: