Трамп накинувся на Путіна, який підтримує «тварюку Асада»

Трамп накинувся на Путіна, який підтримує «тварюку Асада»
Дональд Трамп

Хімічну атаку в Сирії американський президент назвав «безглуздою»

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп різко засудив застосування хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума в Східній Гуті, в якому звинувачують сили сирійського правителя Башара Асада. За словами глави Білого дому, Асад «заплатить високу ціну» за цей злочин. Про це Трамп написав у неділю, 8 квітня, в соціальній мережі Twitter.

Саму хімічну атаку американський президент назвав «безглуздою», а сирійського правителя Асада – «тварюкою». Президент США звинуватив Росію та Іран у підтримці «тварюки Асада». Винуватцем у нинішній ситуації Трамп зробив і свого попередника Барака Обаму. На думку Трампа, якби той свого часу вдався до рішучих дій, нинішніх проблем з Асадом не було б і він вже давно відійшов би в історію.

Як повідомлялося, раніше, 1 квітня, представники Росії заявляли, що домовилися про евакуацію повстанців і цивільних осіб з міста Дума. Наступ сирійських військ та їхніх союзників на Східну Гуту триває з 18 лютого. Він розпочався після понад дворічної облоги анклаву, що перебував під контролем повстанців.

Наступ супроводжується інтенсивним бомбардуванням та обстрілами. Нещодавно представники гуманітарних організацій звинуватили сирійський уряд у використанні хімічної зброї під час бомбардувань Думи. Від початку наступальної операції, за даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, загинуло понад 1,6 тисячі осіб.

Державний департамент США встиг заявити, що якщо застосування хімічної зброї підтвердиться, то відповідальність за це ляже на РФ

Волонтерська організації The White Helmets повідомляє, що число загиблих у сирійському місті Дума може досягати 100 осіб.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що вето Росії на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо розслідування можливого застосування хімічної зброї в Сирії означатиме небажання Кремля розслідувати інцидент.

Уряд Сирії хоче найближчим часом розпочати переговори із бійцями ісламістського повстанського угруповання «Джейш аль-Іслам» у регіоні Східна Гута.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: