США звинувачують Китай у крадіжці патентів

США звинувачують Китай у крадіжці патентів

Американці скаржаться на те, що Китай порушує правила СОТ

Сполучені штати Америки подали на Китай скаргу до Світової організації торгівлі зі звинуваченнями у крадіжці торгових патентів. Про це повідомляє Reuters.

«Очевидно, що Китай порушує правила СОТ, відмовляючи іноземним власникам патентів, зокрема американським компаніям, у дотриманні основних патентних прав, які забороняють використання китайськими компаніями технологій після закінчення ліцензійного контракту», - йдеться у заяві США.

«Крім того, Китай, вочевидь, порушує правила СОТ, встановлюючи обов'язкові несприятливі контрактні умови, які дискримінуючі та менш сприятливі для імпортованих іноземних технологій», - додається там.

На думку Сполучених штатів, така політика перешкоджала можливості власників іноземних технологій встановлювати ринкові умови для ліцензування та інших контрактів, пов'язаних із технологіями.

Нагадаємо, ЄС оприлюднив 10-сторінковий список товарів, які він може обкласти митом. Список варіюється від рису до помаранчевого соку, косметики, мотоциклів, моторних човнів та нержавіючих раковин. Список також включає метали, які використовують у будівництві та промисловості.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп підписав президентський меморандум, який може ввести мито на китайську продукцію на суму щонайменше 60 мільярдів доларів. Після цього Китай опублікував список з 128 товарів, які імпортуються з США, на які можуть бути введені мита, щоб збалансувати втрати країни від введених Вашингтоном мит на сталь і алюміній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: