Спікер парламенту Киргизстану закликав терміново змінити російські назви районів столиці 

Спікер парламенту Киргизстану закликав терміново змінити російські назви районів столиці 
Киргизи не хочуть бачити мову окупантів на своїх вулицях 
фото з відкритих джерел

Нурлан Шакієв вважає, що слід розвивати державну мову  

Спікер парламенту Киргизстану Нурлан Шакієв у зв'язку з планами керівництва країни розвивати державну мову закликав в екстреному порядку перейменувати всі назви районів столиці республіки на киргизьку мову. Про це він заявив у п'ятницю у столиці Бішкеку під час виступу на загальнонародному з'їзді країни, пишуть російські ЗМІ.

«Необхідно терміново перейменувати всі райони Бішкека, адже досі окремі населені пункти в Киргизстані носять назви на інших мовах», – сказав він.

Раніше з подібною ініціативою також виступили ще кілька депутатів киргизького парламенту, які пропонували всім районам столиці республіки прийняти киргизькі назви. Наразі в склад Бішкека входять Ленінський, Первомайський, Жовтневий і Свердловський райони.

Киргизька мова в республіці є державною, російська мова в країні оголошена офіційною.  

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проти громадянина Киргизстану на батьківщині порушено кримінальну справу за участь у бойових діях в Україні. 

Крім того, ряд банків Киргизстану призупинили обслуговування карток російської платіжної системи «Мир» услід за аналогічними діями банків у сусідніх країнах: Казахстані, Таджикистані та Узбекистані. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: