Сьогодні стартує другий етап переговорів між Великобританією та ЄС

Сьогодні стартує другий етап переговорів між Великобританією та ЄС
Переговори між Великобританією та ЄС щодо угоди про майбутню співпрацю триватимуть до 15 травня

З 2021 року контакти Великобританії і ЄС мають регулюватися новою угодою

Сьогодні розпочинається другий етап переговорів між Великобританією та Європейським Союзом щодо угоди про майбутню співпрацю. Очікується, що переговри триватимуть до п'ятниці.

Великобританія покинула ЄС 31 січня, але до кінця грудня відносини залишаються незмінними. З нового року взаємні контакти мають регулюватися новою угодою, – повідомляє Польське радіо.

Головний переговірник ЄС Мішель Барньє оцінив квітневі переговори як незадовільні й звинуватив британську владу в сповільненні переговорів. В березні 27 країн-членів надіслали до Лондона документ на 350 сторінок, в якому вказали позицію, про яку потрібно домовитись. Як повідомив Мішель Барньє, Великобританія ще не представила свою позицію щодо ключових питань. “Я вкладу всю нашу енергію, щоб досягти домовленостей. Але компромісу не буде, якщо це може зашкодити єдиному європейському ринку”, - сказав переговірник ЄС.

ЄС пропонує Великобританії повністю вільну торгівлю без митних та експортних обмежень і доступ до єдиного ринку, але ставить одну умову. Він хоче, щоб Лондон взяв на себе зобов'язання виконувати стандарти ЄС, серед інших у галузі охорони навколишнього середовища, трудового законодавства та державної допомоги. Мова йде про те, щоб британські компанії не мали конкурентної переваги над європейськими.

Нагадаємо, Великобританія вийшла з ЄС 31 січня, але перехідний період триватиме до 31 грудня 2020 року. З нового року взаємні контакти мають регулюватися новою угодою

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: