Словаки відреагували на ідею відмови від російського газу

Словаки відреагували на ідею відмови від російського газу
Більшість жителів Словаччини не хоче відмовлятися від російського газу
фото із російських ЗМІ

Соціологічне опитування показало бажання жителів Словаччини і надалі використовувати газ із РФ

Словацьке соціологічне агентство Focus у квітні провело опитування громадян країни щодо можливого ембарго на російський газ. Більшість жителів Словаччини на ідею відмови від російського газу відреагували негативно. Про це повідомляє Euractiv.

60% опитаних висловилися проти припинення імпорту російського газу. За відмову від газу із РФ тільки 32%. До того ж, лише 7% словаків вимагають негайної відмови від закупівлі газу у Росії, а 25% опитаних висловлюються за поступове припинення постачання російського газу.

Соціологи відзначили, що найбільше проти російського газу виступають виборців правлячих політсил – правоцентристської партії «Звичайні люди» та ліберальної «Свобода і солідарність». Також відмову від закупівлі газу в РФ висловилася частина виборців ще однієї ліберальної політсили, «Прогресивної Словаччини».

Виборці ж лівоцентристської партії «Курс» та ультраправої «Республіки» дали найменший відсоток голосів за газове ембарго та відмову власне Словаччини від газу із Російської Федерації.

Нагадаємо, що ідею перестати купувати газ у Росії не підтримують різні країни Євросоюзу. Так, міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер прямо заявив – його країна погоджується із усіма санкціями проти Росії, але не з газовим ембарго.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, аргументуючи свою позицію, яка полягає у продовженні закупівлі газу у Росії, заявив, що, на його думку, газове ембарго жодним чином не вплине на війну, яку Росія веде на території України – бо, мовляв, Володимир Путін не прислуховується до економічних аргументів.

Позицію очільника федерального уряду підтримала і Торгово-промислова палата Німеччини, що, попри усі «драматичні події в Україн», виправдати газовий бойкот Росії неможливо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: