Росія зайняла друге місце в світі за кількістю захворювань, які викликає хантавірус

Росія зайняла друге місце в світі за кількістю захворювань, які викликає хантавірус
Росія друга після Китаю країна за кількістю захворювань, спричинених хантавірусом

Минулоріч в Саратовській області РФ хантавірусом заразилися близько трьох тисяч людей

Росія перебуває на другому місці в світі, поступаючись Китаю, за кількістю захворювань, які викликає хантавірус.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Згідно з інформацією, яке подає видання «Известия», до небезпечних російських регіонів входить Поволжя, Башкортостан і Сочі. Особливо важка ситуація склалася взимку 2019 року в Саратовській області, коли в місцевому природному парку «Кумысная долина» заразилися близько трьох тисяч людей.

Видання зазначає, що зараз в Росії створили тести для виявлення хантавірусу і відповідну вакцину, щоправда, клінічні випробування якої ще не завершені. Газета нагадує, що умовою початку пандемії, пов’язаної з поширенням хантавірусу, є його передача від людини до людини, наразі зафіксовані шляху передачі хантавірусу людині від гризунів і кажанів (через пил).

Нагадаємо, 24 березня у китайській провінції Юньнань  помер чоловік  від хантавірусу.

Відомо, що поширення хантавірусу відбувається через гризунів. Крім того, відомі випадки, коли зараження відбувалося після укусу деяких видів комахоїдних кажанів.Передача захворювання від людини до людини не характерна для хантавірусів. Проте, такі випадки зустрічаються, але зафіксовані тільки на території Аргентини і Чилі.

Симптоми хантавірусу схожі з симптомами багатьох респіраторних захворювань – це головний біль, слабкість, кашель, проблеми з травленням, блювота. Ніякого лікування або вакцини від хантавірусу поки не існує.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: