Російські легіони провели визвольну операцію у Курській та Білгородській областях (відео)

Російські легіони провели визвольну операцію у Курській та Білгородській областях (відео)
«Як і обіцяли, на нашу російську землю ми несемо свободу і справедливість», - йдеться у зверненні «Сибірського батальйону»
фото: скріншот відео

У селі Тьоткіно Курської області вже тривають стрілецькі бої

Після нічної атаки безпілотників на три регіони РФ, легіон «Свобода Росії», РДК і Сибірський батальйон заявили, що збираються росіян «звільнити від диктатури терористичної організації, яка захопила владу». Легіони зайшли до Курської та Білгородської областей РФ у рамках спільної операції.

Населені пункти на карті, куди зайшли визвольні батальйони
Населені пункти на карті, куди зайшли визвольні батальйони

Ситуація у Білгородській області

Як повідомив російський опозиціонер Ілля Пономарьов, прикордонний населений пункт Лозова Рудка в Білгородській області повністю під контролем визвольних сил, туди заїхали танки легіонів.

Тим часом губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що безпілотник скинув на Бєлгородський район чотири вибухові пристрої.

«Під обстріл ЗСУ потрапило місто Шебекіне. За попередньою інформацією, є одна постраждала. У місті є різні пошкодження шести приватних домоволодінь, будівель магазину, центральної районної лікарні, дитячого садка та технікуму. Оперативні служби працюють дома. Обхід території продовжується», – повідомляє губернатор Білгородської області.

Ситуація у Курській області

У небі над Курськом вже працювала протиповітряна оборона. Пізніше стало відомо про збиття українського дрона. У селі Тьоткіно Курської області тривають стрілецькі бої.

За словами місцевих, станом на 11:30, активні бої також тривають у Грайвороні, Березовому, Горьковському, Бєлгороді, Шебекіно та Козинці Бєлгородської області.

Також бійці легіону «Свобода Росії» знищили ворожий бронетранспортер під час рейду в Курську область.

Реакція української розвідки та офіційних осіб РФ

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі LIGA.net заявив, що, ймовірно, противники режиму у Кремлі проводять спільні «заходи».

«На території РФ ці структури діють автономно, громадяни Росії, які входять до їх складу, врешті-решт перебувають у себе на батьківщині», – сказав Юсов.

Близько 11 години губернатор Курської області Роман Старовойт підтвердив бій із російськими добровольцями в районі селища Тьоткіне. Проте він переконує, що прориву не було. Старовойт вказав у повідомленні, що в Курській області видалася «неспокійна ніч». За його словами, було збито 11 начебто українських безпілотників. Ракетна загроза триває.

Нагадаємо, бійці Легіону «Свобода Росії» вже неодноразово проводили рейди на територію РФ. Там вони утримували під контролем територію та стикалися з російськими військовими.

Повідомлялося, що у ніч проти 12 березня у Росії три регіони були атаковані безпілотниками. У Курську, Орлі та низці населених пунктів Білгородської області пролунали вибухи. 

Стало відомо, що російські добровольці розпочали нову спецоперацію на території РФ. Як зазначається, найактивніша фаза їхніх дій позаду, однак операція ще триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: